Make your own free website on Tripod.com

AZIL

Home
Predgovor
Prica o Aski
Aska je uvrijedjena
Prica o Sljivi
Prica o Darku
Darkove setnje
Darkovo sesto osjetilo
Prica o Bubi
Prica o Arniju
Kako smo u jednom danu dvaput skoro izgubili Arnija
Dva psa i dvije kosti
Buba postaje poduzetna
A gdje je aufpuc
Pristojno ponasanje
Kucni red
Iznenadjenje
Tko od koga uci
Zajedno su jaci
Bubino lukavstvo
Staro ili novo pitanje je sad
Arnijevo sesto osjetilo
Arnijeve umjetnicke sklonosti
Jutarnje budjenje
Dvostruki Arni
Kako je Arni postao kavalir
Problemi s dvije hranilice
Ne guraj glavu kamo ne treba
Arnijeva nova igra
Provalnik pred vratima
Prica o Fidi
Sto to Fido smisljeno radi
Kako je Fido pronasao Puficu
Zasto gazdarica vise ne dolazi po Fidu
Fidina mudrolija
Prica o Larisimi
Iznenadjenja u obitelji Velikog
Prica o Rusi
Rusa putuje kuci
Prica o Igici
Prica o Amonu
Prica o Gricku
Borba za opstanak
Gricko lovi miseve
Visoka cijena za nocni zivot
Prica o Susku
Moj prvi ulov
Kako sam se konacno obracunao s misem
Prica o Bjelku i Bjelkici
Sramezljivi misevi
Zadovoljstina
Katastrofa i sudnji dan
Prica o Pikici
Prica o Marini
Prica o Koki
Prica o Nansi
Arni iluzionist

 

Zadovoljština za muke sa sramežljivim miševima

 

Od one moje nesretne izjave o sramežljivim miševima pod odmorima uopće nisam izlazio iz razreda. Kada bih prošao hodnikom uvijek bi se našao netko tko bi kao slučajno dobacio: «Sramežljivi miševi.» I svi u hodniku bi se  grohotom smijali.

Tko zna kako bi dugo potrajale moje muke da za koji dan nije, zajedno s profesorom zoologije, u razred ušla profesorica zoologije iz ženske gimnazije.

Mi smo, naime, bili muška gimnazija. U istoj zgradi, samo u suprotnom turnusu bila je pak ženska gimnazija. Tada nije bilo mješovitih škola i razreda kao danas.

Naš me je profesor predstavio svojoj kolegici. Baš mene i nikoga drugoga. Svi smo napeto očekivali što će se dogoditi i zašto sam baš samo ja imenovan. Neki od zlobnika već su došaptavali nešto o sramežljivim miševima. I hihotali su pritom.

Ali, profesorica se nije dala smesti. Objavila je da djevojke u njezinom razredu i nju osobno jako zanima moj projekt i zamolila je da sudjelujem na jednom njezinom satu. Gdje bih djevojkama ispričao moja zapažanja o ponašanju miševa. Usput je pridodala da se djevojke iz ženske gimnazije zanimaju i za mene osobno, pa da mi dolazak u žensku gimnaziju sigurno ne će biti dosadan.

Poslije sam saznao da su neki od pametnjakovića iz mojega razreda proširili glase o mojim sramežljivim miševima i u žensku gimnaziju. S jasnom namjerom da se i djevojke smiju. Ali dogodilo se suprotno. Djevojkama to uopće nije bilo smiješno. One, su po svemu sudeći, pitanje sramežljivosti i intime shvaćale daleko ozbiljnije od momaka. Pa makar se radilo i o miševima.

Ne bih posebno pisao kako mi je odjednom skočio rejting. I, nakon što sam u ženskoj gimnaziji, za vrijeme nastave zoologije, održao nekoliko «predavanja» o ponašanju miševa, nitko više s podsmjehom nije spominjao sramežljive miševe. Čak što više, dečki su se nudili da mi budu asistenti. Jasno je, zbog djevojaka, a ne zbog miševa.

A moji su sramežljivi miševi ipak odradili ono što je naš profesor od njih očekivao. Samo što to nitko nije vidio. Nakon nekog vremena Bjelkica se počela debljati i uskoro su moji ljubimci dobili pomladak. Više se ne sjećam koliko ih je bilo, ali napredovali su brzo. I već prije kraja školske godine moj je nesuđeni insektarium postao premali za cijelu porodicu.

Redovno sam profesora i cijeli razred obavještavao o njihovom napredovanju. I povremeno gostovao u ženskoj gimnaziji. Na opću zavist mojih kolega iz razreda.

Profesor je bio jako zadovoljan mojim «projektom». I ja također, jer, već mi se smiješila petica za kraj godine.

Počeo sam graditi novi veći «insektarium», kad li se dogodilo nešto nepredviđeno. Što mi nije bilo ni nakraj pameti. Prava katastrofa.

 

O katastrofi koja me je kao uzgajivača miševa zadesila čitajte u idućoj priči. Ako ste izdržali ove tri.

DaljeCopyright: © Borko Boranic - Tiberije
tiberije (at) gmail.com